VNITŘNÍ ŽALUZIE


Vnitřní horizontální žaluzie

Hliníkové žaluzie stále představují nejrozšířenější způsob protisluneční ochrany. Výhodou je především jejich jednoduchost, rychlost montáže, minimální údržba a především cenová dostupnost. Hliníkové žaluzie jsou použitelné prakticky do všech typů oken.

Žaluzie - množství druhů a provedení, které vás ohromí

Žaluzie jsou k dostání už pěknou řádku let. Dříve chudá barevná paleta byla mnohonásobně rozšířena, přibyly zcela nové druhy žaluzií, k jejich výrobě se začaly využívat nové materiály vyznačující se výbornými užitnými vlastnostmi a designem, který zaujme i ty nejnáročnější zákazníky. Pojďme se podívat, co se nám na trhu nabízí.

Poslání žaluzií

Žaluzie mají zcela jasné základní poslání. Slouží jako bariéra znemožňující proniknutí světla do interiéru, zároveň ukrývá život v domě nechtěným pohledům zvenčí. Zaručuje tak potřebné soukromí.

Využití žaluzií

Žaluzie jsou stále využívány tak, aby plnily své původní poslání. Nadto však přibyly další způsoby jejich využití, které vyplývají z jejich charakteristických vlastností. Velmi dobře jsou žaluzie využívány všude tam, kde je třeba předělit prostor. Žaluzie vytvoří oddělené prostory bez nutnosti jakýchkoliv zásahů, umožní opětovné spojení, kdykoliv je potřeba. Dle použitých materiálů může také propouštět světlo, tím přináší další možnosti využití. Konkrétně je pak lze využít třeba v kancelářích či k oddělení kuchyně a jídelního koutu.

Žaluzie jsou dobrým řešením

i tam, kde je třeba oddělit úložné prostory, jsou tak snadnou cestou k vytvoření úložných prostorů na míru bez nutnosti vynakládání tisíců korun na dveře skříní.

Klasické interiérové žaluzie

Žaluzie, které známe z dřívějších dob, prošly vývojem a nabízejí se nám v mnoha variantách. K dostání jsou v různých materiálových provedeních, nejčastěji se setkáme s hliníkem, pořídit si můžeme třeba i žaluzie bambusové. Vekou výhodou je široká paleta odstínů, zahrnující neutrální, běžné i pastelové barvy, povrch matný, lesklý či metalický.

Bambusové žaluzie

Široká nabídka je také charakteristická různou šíří profilu, několika mechanismy umožňujícími snadnou manipulaci i různými způsoby instalace.

Vybírejte pečlivě

Už dávno se nepořizují bílé či stříbrné žaluzie. Nabízená paleta barev přímo vybízí k experimentování. U kvalitních žaluzií se však nejedná o několikaletou záležitost, v interiéru vydrží podstatně déle. Proto je třeba při jejich pořizování dobře zvážit požadavky na jejich vzhled.

 

Horizontální žaluzie Standard

Typ STANDARD patří do základní řady žaluzií. Tento typ je vybaven hliníkovou lamelou o síle 0,18 mm, šířce 25 mm a s možností výběru z 35 barevných odstínů. Žaluzie je postavena na nosiči o rozměrech 19 x 27 mm. Nosič a provázky se dodávají pouze v bílé barvě. V případě interiérového provedení je vedení zajištěno silonovou strunou o průměru 0,8 mm.

 









Horizontální žaluzie Super

U tohoto typu je použita špičková rakouská mechanika, která zaručuje žaluzii delší životnost a snadnější ovládání. Horní nosič je o rozměrech 19 x 27 mm, s možností výběru z několika barevných odstínů. Žebříčky a provázky jsou sladěny s barvou lamel. Tento typ může být vybaven lamelou o síle 0,18 mm v 33 barevných odstínech /18 Super/, lamelou o síle 0,21 mm v 59-ti barevných odstínech /21 Super/, nebo lamelou šířky 16 mm v 9-ti barevných odstínech /16 L - Super/. Boční vedení je zde zajištěno silonovou strunou o průměru 0,8 mm.






 



Horizontální žaluzie Eko

Tento typ žaluzií kombinuje široký horní profil s kvalitní žaluziovou mechanikou z typu Elegance. Ovládání je řešeno otočným táhlem /v barvě bílé nebo hnědé/ a provázkem a je vyvedeno na rámu okna. Nosiče mohou být v provedení bílém, stříbrném a třech odstínech hnědé barvy, komponenty v barvě nosičů, provázky sladěné do barvy lamel. Tento typ může být vybaven lamelou o síle 0,18 mm v 35 barevných odstínech, lamelou o síle 0,21 mm v 59-ti barevných odstínech, nebo lamelou o šířce 16 mm v 9-ti barevných odstínech. Tyto žaluzie se dodávají s bočním silonovým vedením a lze je vyrobit i v domykatelném (celostínícím) provedení.






 

Horizontální žaluzie Eko s brzdou

Tento typ žaluzií kombinuje široký horní profil s kvalitní žaluziovou mechanikou z typu Elegance. Ovládání je řešeno klasickou brzdou známou z běžných interiérových žaluzií. Nosiče mohou být v provedení bílém, stříbrném a třech odstínech hnědé barvy, komponenty v barvě nosičů, provázky sladěné do barvy lamel. Tento typ může být vybaven lamelou o síle 0,18 mm v 35 barevných odstínech, lamelou o síle 0,21 mm v 59-ti barevných odstínech, nebo lamelou o šířce 16 mm v 9-ti barevných odstínech. Tyto žaluzie se dodávají s bočním silonovým vedením a lze je vyrobit i v domykatelném (celostínícím) provedení.








 

Horizontální žaluzie IDK

Typ IDK je dnes nejpoužívanější žaluzií do plastových oken a eurooken. Žaluzie je ovládaná řetízkem /v barvě bílé, hnědé, béžové nebo šedé/, který zabezpečuje naklápění a vytahování lamel. Nosiče mohou být v barvě bílé, šedé a třech odstínech hnědé barvy. Tento typ může být vybaven lamelou o síle 0,18 mm v 35 barevných odstínech /IDK 18/, nebo lamelou o síle 0,21 mm v 59-ti barevných odstínech /IDK 21/. Další možnost modifikace je použití lamely o šířce 16 mm v 9-ti barevných odstínech /IDK 16L/. Boční vedení je zde zajištěno silonovou strunou o průměru 0,8 mm. Tento typ žaluzie lze vyrobit i v domykatelném (celostínícím) provedení.





 

Horizontální žaluzie IDK s rondo lištou

Jedná se o provedení žaluzie typu IDK. Horní nosič je překryt zaoblenou lištou v barvě bílé nebo čtyřech odstínech imitace dřeva. Stejně barevně laděn je i spodní nosník. Tento typ může být vybaven lamelou o síle 0,18 mm v 35 barevných odstínech /IDK 18/, nebo lamelou o síle 0,21 mm v 59-ti barevných odstínech /IDK 21/. Další možnost modifikace je použití lamely o šířce 16 mm v 9-ti barevných odstínech /IDK 16L/. Žaluzie je ovládaná řetízkem /v barvě bílé, hnědé, béžové nebo šedé/, který zabezpečuje naklápění a vytahování lamel. Boční vedení je zde zajištěno silonovou strunou o průměru 0,8 mm. Tento typ žaluzie lze vyrobit i v domykatelném (celostínícím) provedení.









Horizontální žaluzie IDS

Typ IDS je nejnovějším typem žaluzií do plastových oken a eurooken a vyznačuje se novými krytkami elegantního zaobleného tvaru. Žaluzie je ovládaná řetízkem, který zabezpečuje naklápění a vytahování lamel. Nosiče mohou být v barvě bílé, šedé a čtyřech odstínech hnědé barvy. Lamely jsou ve dvou šířkách - 25 a 16 mm a na výběr je několik desítek barev, včetně pastelových barev a imitací dřeva. Boční vedení je zde zajištěno silonovou strunou o průměru 0,8 mm. Tento typ žaluzie lze vyrobit i v domykatelném (celostínícím) provedení a na přání zákazníka může být osazena brzdou, která zajišťuje aretaci lamel v jakékoli poloze bez nutnosti použití držáku řetízku.








Horizontální žaluzie IDS s rondo lištou

Žaluzie IDS s rondo lištou je konstrukčně řešena stejně jako typ IDS, jen horní nosič je překryt zaoblenou lištou v několika barvách, případně v imitacích dřeva. Žaluzie je ovládaná řetízkem, který zabezpečuje naklápění a vytahování lamel. Lamely jsou ve dvou šířkách - 25 a 16 mm a na výběr je několik desítek barev, včetně pastelových barev a imitací dřeva. Boční vedení je zde zajištěno silonovou strunou o průměru 0,8 mm. Tento typ žaluzie lze vyrobit i v domykatelném (celostínícím) provedení a na přání zákazníka může být osazena brzdou, která zajišťuje aretaci lamel v jakékoli poloze bez nutnosti použití držáku řetízku.

 






Horizontální žaluzie Max 25

Žaluzie MAX 25 představuje další krok ve vývoji řetízkově ovládaných žaluzií pro plastová okna a eurookna. Lamely jsou vytahovány pomocí textilní pásky a mechaniky umístěné v nosiči 25 x 25 mm. Tento nosič je překryt zaoblenou, elegantní hliníkovou lištou s možností výběru z devíti barev či dekorů imitace dřeva. Žaluzie díky své konstrukce umožňuje montáž do horní zasklívací lišty. Široké kusy tedy můžeme upevnit na více místech po celé délce nosiče, což jiné výrobky neumožňují. U této žaluzie je použita převodovka až od 3,5 m2. Žaluzie vykazuje bezkonkurenčně lehký chod a lze ji vyrobit i v domykatelném (celostínícím) provedení.

 


Horizontální žaluzie Elegance

Tyto žaluzie jsou postaveny na nosiči 25 x 25 mm a jsou vybaveny zcela odlišnou mechanikou proti běžně užívaným žaluziím v ČR. Tato mechanika umožňuje podstatně lepší doklápění lamel a snadnější vytahování a spouštění celé žaluzie. Žaluzie ELEGANCE jsou vyráběny pouze v interiérovém provedení, naklápění lamel zajišťuje průhledné táhlo, vytahování a stahování žaluzie je přes šňůru z brzdou. Žaluzie mohou být dodávány s lamelou o šířce 25 mm v 65-ti barevných odstínech /Elegance 25/ nebo lamelou o šířce 16 mm v 9-ti barevných odstínech /Elegance 16/. Boční vedení je zde zajištěno poplastovaným ocelovým lankem. Tento typ žaluzie lze vyrobit i v domykatelném (celostínícím) provedení.

 







Horizontální žaluzie Harmony

Tyto žaluzie jsou vybaveny zcela odlišnou mechanikou proti běžně užívaným žaluziím v ČR. Tato mechanika umožňuje podstatně lepší doklápění lamel a snadnější vytahování a spouštění celé žaluzie. Žaluzie Harmony jsou vyráběny pouze v interiérovém provedení. Montáž lze provádět jak na rám okna tak i na stěnu nebo strop díky čemuž jsou tyto žaluzie použitelné např. k předělování prostorů, pro umístění na okenní výklenek atd. Naklápění lamel zajišťuje průhledné táhlo, vytahování a stahování žaluzie je přes provázek s brzdou. Žaluzie Harmony mohou být vybaveny lamelou o síle 0,18 mm v 33-ti barevných odstínech, lamelou o síle 0,21 mm v 59-ti barevných odstínech, nebo lamelou o šířce 16 mm v 9-ti barevných odstínech. Horní a spodní nosič dodáváme v barvách 6-ti. Spodní nosič u tohoto typy je v provedení „C". Tento typ žaluzie lze vyrobit i v domykatelném (celostínícím) provedení.

 




Horizontální žaluzie Monokomando

U tohoto typu žaluzie jsou využívány špičkové komponenty firmy Somfy. Ovládání žaluzie je zajištěno řetízkem. Tyto žaluzie mohou být dodávány i s motorickým pohonem a dálkovým ovládáním. Žaluzie mohou být vybaveny lamelou o šířce 25 mm v 59-ti barevných odstínech /Monokomando 25/ nebo lamelou o šířce 16 mm v 9-ti barevných odstínech /Monokomando 16/. Boční vedení je zde zajištěno poplastovaným ocelovým lankem.










 

Horizontální žaluzie Mono SC

Interiérová žaluzie Mono SC patří do základní řady žaluzií. Tento typ je vybaven hliníkovou lamelou o šířce 25 mm s možností výběru z více než 30 barevných odstínů nebo 16 mm s možností výběru z 9 barevných odstínů. Žaluzie je postavena na nosiči o rozměrech 25 x 25 mm. Horní a spodní nosič dodáváme v 11-ti barvách. Žaluzie je ovládaná řetízkem, který zabezpečuje jak naklopení, tak vytažení lamel.












Horizontální žaluzie INT-50

Žaluzie INT-50 s šířkou lamely 50 mm jsou určeny pro umístění v interiéru a slouží především ke stínění větších ploch. Jsou vhodné i tam, kde by u jiných, subtilnějších typů žaluzií, mohlo docházet k mechanickému poškození lamel. Lamely jsou hliníkové, zvolit povrchovou úpravu lze z více než 10 barevných odstínech. Horní profil o velikosti 40 x 40 mm je ocelový povrchově upravený pozinkováním a emailováním, stejně jako spodní profil. Oba profily jsou dodávány v bílé barvě. Navíječ ložisek a kolečka jsou zhotoveny z vysoce kvalitního plastového materiálu, zajišťující hladký a bezhlučný provoz. V nabídce je několik možností ovládání a to nekonečnou šňůrou, klikou nebo motorem.










Horizontální žaluzie INT-35

Žaluzie INT-35 s šířkou lamely 35 mm jsou určeny pro umístění v interiéru a slouží především ke stínění větších ploch. Jsou vhodné i tam, kde by u jiných, subtilnějších typů žaluzií, mohlo docházet k mechanickému poškození lamel. Tyto žaluzie lze využít i pro rozdělení prostoru místnosti. Lamely jsou hliníkové, zvolit povrchovou úpravu lze z více než 10 barevných odstínech. Horní profil o velikosti 40 x 40 mm je ocelový povrchově upravený pozinkováním a emailováním, stejně jako spodní profil. Oba profily jsou dodávány v bílé barvě. Navíječ ložisek a kolečka jsou zhotoveny z vysoce kvalitního plastového materiálu, zajišťující hladký a bezhlučný provoz. V nabídce je několik možností ovládání a to nekonečnou šňůrou, klikou nebo motorem.









Horizontální žaluzie INT-50 H

Žaluzie INT-50 H s šířkou lamely 50 mm jsou určeny pro umístění v interiéru a slouží především ke stínění větších ploch. Jsou vhodné i tam, kde by u jiných, subtilnějších typů žaluzií, mohlo docházet k mechanickému poškození lamel. Lamely jsou hliníkové, zvolit povrchovou úpravu lze z více než 10 barevných odstínech. Žaluzie s označením INT-50 H jsou levnější variantou motorických žaluzií INT-50, u kterých je horní nosič 40x40 nahrazen nosičem 56x58. Úspora je dosažena použitím motoru pro větší nosič, jehož cena je z důvodu vyráběných množství podstatně nižší. Změna horního nosiče se pozitivně projevuje i v navýšení maximálních rozměrů žaluzie. Žaluzii lze ovládat klikou nebo motorem.

 



Bambusové žaluzie Bambus 25

Tento typ rozšiřuje řadu bambusových žaluzií, které se vyznačují elegantním designem a přírodním vzhledem. Žaluzie se ovládá dřevěnou tyčkou a provázkem s brzdou. Horní nosič je použit stejný jako u žaluzií IDS (25x25x45) a je překryt bambusovou lamelou 50 mm. Žaluzie je určena pro montáž na křídlo okna.




Bambusové žaluzie Euro 25

Žaluzie je určená a přímo vyvinutá pro instalaci do eurooken či oken plastových (bez dělících příček). Montáž lze provést do zasklívací lišty s krytím montážních držáků širokou elegantní lištou. Boční vedení silonovou strunou nabízíme jako standard. Ovládání je řešeno řetízkem umístěným vlevo či vpravo, kterým lze bez problémů vytáhnout jakoukoliv velikost žaluzie. Nabízíme tři standardní barvy řetízku dle barvy žaluzie + stříbrný. Žaluzii je možno opatřit elektromotorem, který lze ovládat klasicky kabelem, popřípadě dálkově. V tomto případě je nutná instalace trafa.


Bambusové žaluzie Euro 25 s rondo lištou

Žaluzie Euro 25 s rondo lištou je konstrukčně řešena stejně jako typ Euro 25, jen horní nosič je překryt zaoblenou lištou v barvě či renolitu dle vzorníku nosičů žaluzií. Nabízíme možnost zvolit si samostatně barvu lamely, barvu rondo lišty a barvu spodního dílu.
Ovládání je řešeno řetízkem umístěným vlevo či vpravo, kterým lze bez problémů vytáhnout jakoukoliv velikost žaluzie. Nabízíme tři standardní barvy řetízku dle barvy žaluzie + stříbrný. Žaluzii je možno opatřit elektromotorem, který lze ovládat klasicky kabelem, popřípadě dálkově. V tomto případě je nutná instalace trafa.


Bambusové žaluzie Comfort 25

Žaluzie je určená pro instalaci do interiérů nebo na okenní křídla (tam, kde není možno instalovat žaluzii EURO 25, nebo u oken s dělícími příčkami). Montáž lze provést na stěnu či strop, dle použití. Doporučujeme instalaci před okenní výklenek. Při instalaci na okenní rám doporučujeme boční fixaci silonovou strunou. Horní profil je krytý garnýží. Ovládání je řešeno řetízkem umístěným vlevo či vpravo, kterým lze bez problémů vytáhnout jakoukoliv velikost žaluzie. Nabízíme tři standardní barvy řetízku dle barvy žaluzie + stříbrný. Žaluzii je možno opatřit elektromotorem, který lze ovládat klasicky kabelem, popřípadě dálkově. V tomto případě je nutná instalace trafa.


Bambusové žaluzie Comfort 50

Žaluzie je určená zejména pro instalaci do interiérů. Montáž k okenním křídlům z hlediska masívnosti není obvykle možná. Proto doporučujeme instalaci před okenní výklenek. Horní profil je krytý garnýží. Ovládání je řešeno řetízkem umístěným vlevo či vpravo, kterým lze bez problémů vytáhnout jakoukoliv velikost žaluzie.Nabízíme tři standardní barvy řetízku dle barvy žaluzie + stříbrný.